HÍVJON MINKET: +36 30 851 4048 / +36 30 785 4591

Látnivalók

GYENESDIÁS BEMUTATÁSA

Gyenesdiás, a nyugat-balaton családbarát üdülőfaluja

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése, turisták által kedvelt családbarát üdülőfalu. A közel 4.000 lelkes település gyönyörű természeti környezetben fekszik, északról a Keszthelyi-hegység békés lankái ölelik, délről a Balaton hullámai mossák.

A település kedvező fekvésével, remek klímájával, két balatoni strandjával, változatos turisztikai vonzerőivel és vendégszeretetével ideális célpont mindenkinek, akik változatos, színvonalas és árban is kedvező nyaralási lehetőséget keresnek. A Gyenesdiásra érkezőket a vendégszerető helyiek szállodába, panziókba. színvonalas apartmanokba és kempingekbe várják.

A TÉRSÉGBEN TALÁLHATÓ VONZERŐK

Helikon Kastélymúzeum Keszthely

A 18. század közepétől folyamatosan épülő, bővülő kastély 200 éven keresztül a Festetics család tulajdona volt.
4 km

Vadászati kiállítás

A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett vadfajok trófeáinak ad helyet.

4 km

Balatoni Múzeum

Hasznos kiállítás a Balatonról minden szempontból, a történetétől kezdve az élővilagig, halászatig, szabadidős programokig.
5 km

Tapolcai-tavasbarlang

A Tapolcai-tavasbarlang Magyarország turisztikai célra kiépített és bárki által megtekinthető barlangjai közé tartozik.


24 km

Szigligeti vár

A Szigligeti vár a Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a Balaton egykori szigetét képező vulkanikus hegy kúpján emelkedik.


15 km

Hévízi Tófürdő

A Hévízi Tófürdő Magyarországon a legjelentősebb olyan egészségügyi szolgáltató intézmény, amely a gyógyítás mellett kimagasló gyógyidegenforgalmi tevékenységet is folytat.
10 km
A MI KEDVENCEINK
Éttermek, kávézók
Gyenesdiás
Keszthely
Balatongyörök
Szigliget
Salföld
Kisapáti
Tapolca
Zalaapáti
Gyulakeszi

Túrázási lehetőség

Gyenesdiás környéke gazdag túrázási lehetőségekben, ahol a természet szerelmesei felfedezhetik a vidék varázslatos erdeit és dombjait.

Fürdőzési lehetőségek

Gyenesdiás közelében található homokos partok és tiszta vízű strandok ideálisak a fürdőzéshez és a pihenéshez a Balaton partján.

Kiváló éttermek

Változatos éttermek kínálnak ízletes helyi és nemzetközi fogásokat, hogy a látogatók élvezhessék az ízletes gasztronómiai élményeket.

Utazás

Gyenesdiás könnyen elérhető autóval vagy tömegközlekedéssel, és a közeli Keszthely városától mindössze néhány perces távolságra fekszik a Balaton északi partján.

Rólunk

Hosszú évek óta kötődünk a Balatonhoz, és most a Darnay 20 vendégházban szeretnénk másokat is részeseivé tenni ezen különleges élménynek.

Hasznos linkek
Elérhetőség